21 Νοεμβρίου 2016

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΕΛΑΙΩΝΑ - ΤΟ ΛΙΟΜΑΖΩΜΑ



Η επίσκεψη των Δ1 και Δ2 τάξεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αλιάρτου πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Νοιάζομαι και δρω», το οποίο πραγματεύεται ως επί το πλείστον την ευαισθητοποίηση των μαθητών απέναντι στην προστασία του περιβάλλοντος και την ενεργοποίηση της εθελοντικής προσφοράς τους.
Ο δάσκαλος, κύριος Βασίλης Χαλιμούρδας, ενημέρωσε τους μαθητές  με αναλυτικό τρόπο σχετικά με την ιστορία της ελιάς, την καλλιέργειά της αλλά και τη χρησιμότητά της, καθώς επίσης έγινε προσπάθεια να προσεγγιστεί το υπό ανάλυση θέμα με διαθεματικό τρόπο.
 Οι μαθητές κλήθηκαν να εντοπίσουν παράγωγα λέξεων σχετικά με την ελιά   (π.χ. ελαιοπαραγωγός, ελαιοτριβείο κλπ- σύνδεση με το μάθημα της Γλώσσας), όπως ακόμη υπολόγισαν κατά προσέγγιση την ποσότητα λαδιού που επρόκειτο να παραχθεί από τον συγκεκριμένο ελαιώνα (σύνδεση με το μάθημα των Μαθηματικών).
Στη συνέχεια παρατήρησαν τον τρόπο συλλογής της ελιάς και  κλήθηκαν να συμμετάσχουν ενεργά και οι ίδιοι στην όλη διαδικασία. Η συμμετοχή τους αποσκοπούσε στην απόκτηση δεξιοτήτων αλλά και στην προσπάθεια ενεργοποίησης της εθελοντικής προσφοράς τους.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τους ιδιοκτήτες του ελαιώνα για τη θερμή υποδοχή και φιλοξενία τους.














 ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΣΚΑΛΟ ΤΗΣ Δ1΄ΤΑΞΗΣ
ΞΑΦΑΚΟ ΕΥΣΤΑΘΙΟ