21 Ιανουαρίου 2017

"Μην τρως ό,τι σου σερβίρουν!"

"Μην τρως ό,τι σου σερβίρουν!": 

Η θεατρική παράσταση που μιλά στα παιδιά για τη διατροφή και τον τρόπο ζωής έρχεται στο Σχολείο μας.

Η Ομάδα Θεάτρου Δον Κιχώτες η Παιδική Νομική Βιβλιοθήκη και το WWF Ελλάς παρουσιάζουν την παράσταση "Μην τρως ό,τι σου σερβίρουν!" που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Ελένης Σβορώνου, την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2107.

Η παράσταση είναι προσφορά του Συλλόγου  Γονέων και Κηδεμόνων, μετά από εισήγηση της ομάδας του «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ». 

Μια θεατρική παράσταση για τη διατροφή και τον τρόπο ζωής μας. Αλλά και για την ίδια τη θεατρική πράξη. Μια παράσταση που σέβεται τους νεαρούς θεατές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς. Για να γελάσουμε, να συγκινηθούμε και να σκεφτούμε. Και κυρίως… για να μην τρώμε ό,τι μας σερβίρουν!

Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Ο κύριος Φρικασές, ο γευσιγνώστης-φιλόσοφος, θα μας οδηγήσει, χέρι χέρι, μπουκιά τη μπουκιά, σε μια πολιτεία που υπήρξε κάποτε ο παράδεισος της γεύσης και της υγιούς οικονομίας. Με το παράδειγμά του θα μας δείξει ότι οι νόμοι φτιάχτηκαν για να μας προστατεύουν από κάθε λογής αυθαιρεσίες, οι οποίες ενδεχομένως συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της παραγωγής της τροφής μας και μας βοηθούν να διεκδικούμε τροφή που σέβεται την υγεία μας και τον πλανήτη μας. Άπειρα είναι τα ζητήματα που συνδέονται με τη διατροφή μας. Σήμερα, που η τροφή ακολουθεί λαβυρινθώδη μονοπάτια ώσπου να φτάσει στο πιάτο μας, είναι πραγματικά δύσκολο να είσαι ενημερωμένος καταναλωτής, να τρως σωστά, υγιεινά, συμβάλλοντας στην οικονομία της χώρας σου και προστατεύοντας τον πλανήτη. Στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου ο κύριος Φρικασές δίνει πολύτιμες πληροφορίες και προτείνει στους μικρούς αναγνώστες ευχάριστες εκπαιδευτικές δραστηριότητες που θα τους βοηθήσουν να γίνουν υπεύθυνοι καταναλωτές για το καλό της υγείας τους & του πλανήτη μας.
Το βιβλίο κυκλοφορεί υπό την αιγίδα της WWF Ελλάς που αγωνίζεται για την προστασία της ελληνικής φύσης και τη μείωση του οικολογικού μας αποτυπώματος. Στα πλαίσια της μεγάλης καμπάνιας της WWF για το 2016 «Καλύτερη Ζωή», όλοι οι συντελεστές του βιβλίου αυτού και οι αναγνώστες του αναλαμβάνουμε δράση, με ένα κοινό σκοπό: υγιή παιδιά και υγιή πλανήτη.
Διάρκεια: 6
Η Δ/ΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ,
 ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ 
ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ 
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ
 ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ !!! 
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ!!!