30 Μαρτίου 2017

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ 1ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΠΡΩΤΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΠΡΙΝ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΑΣΧΑ.
ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 3/4/2017
 ΟΛΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕΡΟΣ 
ΣΕ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ !!!

UFO",  συνάντηση με τους δημιουργούς της:
Γιώργο Κωνσταντινίδη & Σωτήρη Μητρούση

Στη συνάντηση με τον συγγραφέα Γ. Κωνσταντινίδη και τον εικονογράφο Σ. Μητρούση, τα παιδιά θα  μάθουν τη διαδικασία της συγγραφής των βιβλίων της σειράς, τον τρόπο συνεργασίας ανάμεσα στους δύο δημιουργούς και το σεβασμό στα θέλω και τα πιστεύω του καθενός. Περισσότερο όμως από όλα θα μάθουν  για τη δύναμη της φιλίας.
Ζωντανό παράδειγμα οι δημιουργοί, που είναι φίλοι από το Λύκειο έως και σήμερα.
Στη συνάντηση τους  με τα παιδιά ο Σωτήρης ζωγραφίζει στα παιδιά, σε έναν λευκό πίνακα, που θα πρέπει να υπάρχει μέσα στον χώρο, και ο Γιώργος τους παίζει βιολί. Τα παιδιά θα παίξουν παιχνίδια συναισθημάτων με τους δημιουργούς, με οδηγό τη ζωγραφική και τη μουσική.  Στο τέλος της συνάντησης τα παιδιά θα αφηγηθούν τις δικές τους ιστορίες, που οι δημιουργοί θα τις συλλέξουν για τα νέα βιβλία της σειράς "Το Μπλοκάκι ενός UFO".
Ειδικότερα για την παρουσίαση του UFO4,  Η Οδύσσεια ενός UFO
Στην παρουσίαση του τέταρτου βιβλίου της σειράς ο συγγραφέας και ο εικονογράφος, με τη βοήθεια πινάκων που φέρνουν μαζί τους, παίζουν με τα παιδιά τρία παιχνίδια με θεματική από το ταξίδι του Οδυσσέα:
  • Έναν λαβύρινθο που προσπαθεί το παιδί να φτάσει στην Ιθάκη.
  • Βρες ποιους συνάντησε ο Οδυσσέας, όπου πρέπει μέσα από έναν πίνακα με μυθολογικούς ήρωες να βρουν αυτούς που βρέθηκαν στον δρόμο του Οδυσσέα.
  • Μία λέξη, σαν το παιχνίδι κρεμάλα, όπου οι συγγραφείς παροτρύνουν τους παίχτες να κάνουν λάθη ώστε να ολοκληρώσουν μια τριήρη, όπου ανά λάθος συντίθεται μπροστά τους.
Έτσι με το πέρας της συνάντησης τα παιδιά, έχουν γνωρίσει αρκετά από το ταξίδι του Οδυσσέα, αλλά το σημαντικότερο είναι πως τους έχει διεγερθεί η περιέργεια να μάθουν ακόμα περισσότερα!

Πριν επισκεφτούν το σχολείο σας οι συγγραφείς σας στέλνουμε, μέσω email, αφίσα για την παρουσίαση και την επομένη της παρουσίασης νέα αφίσα με την φωτογραφία του σχολείου σας και τους ήρωες του βιβλίου να ευχαριστούν για την φιλοξενία. Η αφίσα αυτή κοινοποιείται και μέσω των σελίδων του UFO στο Facebook και του site της Άγκυρας, ώστε να δουν όλοι οι φίλοι του βιβλίου πως ήμασταν στο σχολείο σας.
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017
 ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ
 Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ κα. ΣΒΟΡΩΝΟΥ ΕΛΕΝΗ. 
Ελένη Σβορώνου είναι Φιλόλογος, με ειδίκευση  στην Διαχείριση Πολιτιστικής Κληρονομιάς  από το Πανεπιστήμιο του Birmingham (1993). Από το 1994 εργάζεται στο WWF Ελλάς, συντονίζοντας την εθελοντική εργασία, το παιδικό τμήμα της οργάνωσης, το Panda Club και προγράμματα εκπαίδευσης ενηλίκων. Σήμερα είναι υπεύθυνη της ομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ευαισθητοποίησης που σχεδιάζει, παράγει και εμψυχώνει προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με το ευρύ θέμα «Οικολογικό Αποτύπωμα και Καθημερινότητα» και ειδικότερα θέματα: κλιματική αλλαγή, γεωργία-διατροφή-περιβάλλον και δάσος.
Έχει εκδώσει 14 παιδικά βιβλία (Το Πάντα, Αρχαία Αθήνα, Στα Ίχνη του Ιάσονα, Θεσσαλονίκη από τις εκδόσεις Ερευνητές και Ο Τζιτζικο-Περικλής Μεγάλος Συνθέτης της Ελλάδας, ο Τζιτζικο-Περικλής Υπουργός Φύσης και ο Τζιτζικο-Περικλής και η Πέμπτη Εποχή από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, η τετραλογία Ιστορίες για τα Σκουπίδια, Πίσω στο Δάσος μου, Ένα Δελφίνι στο Σαλόνι μας και Ηλεκτρικές Ιστορίες, καθώς και το μαθητικό ημερολόγιο-ιστορία 2010 Αποστολή Πλανήτης Γη από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος, Πότε θα γίνω καλά; έκδοση της Olvos Science, και Σώστε τη Γοργόνα, από τις εκδόσεις Δίπτυχο) ενώ αρθρογραφεί τακτικά στην παιδική εφημερίδα Ερευνητές. Διηγήματά της ενήλικης λογοτεχνίας έχουν δημοσιευτεί σε συλλογικό έργο των εκδόσεων Μίνωας και στο περιοδικό (Δε)κατά. Διδάσκει δημιουργική γραφή με θέμα το Παιδικό Βιβλίο στο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ). Έχει συντονίσει τον Κύκλο Οικολογίας και έχει διδάξει το μάθημα «Οικονομία και Περιβάλλον» στο Λύκειο της Σχολής Μωραϊτη (2007-08).
Έχει ασχοληθεί  και έχει γράψει μελέτες και άρθρα  για τον οικοτουρισμό και την  ήπιο τουρισμό. Έχει εμπειρία, τέλος, στον συντονισμό εργαστηρίων συμμετοχικού σχεδιασμού σε επίπεδο τοπικών κοινωνιών. 
Στοιχεία επικοινωνίας:
Ελένη Σβορώνου WWF Ελλάς
Φιλελλήνων 26 105 58 Αθήνα
Τηλ. 210 33 14 893
e.mail: e.svoronou@wwf.gr, globizz@otenet.gr