26 Απριλίου 2018

Let’s Do It Greece και «Νοιάζομαι και δρω»

Σήμερα 26 Απριλίου 2018, ημέρα Πέμπτη, το Σχολείο μας, σε συνεργασία με το Δήμο και στα Πλαίσια της Εβδομάδας Εθελοντισμού   "Let’s Do It Greece" καθώς και στα πλαίσια του προγράμματος «Νοιάζομαι και δρω» στο οποίο συμμετέχουμε  για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, καθαρίσαμε τους «Κήπους» Αλιάρτου. 
Φορέσαμε τα γάντια μιας χρήσης που μας εφοδίασε ο Δήμος και ξεκινήσαμε το καθάρισμα. Γεγονός βέβαια είναι ότι οι Κήποι φροντίζονται ιδιαίτερα από το Δήμο μας, αλλά ποτέ δεν πάει χαμένη μια καθαριότητα. Τα παιδιά μπορούν να ξετρυπώσουν σκουπίδια που ... κάπου είναι κρυμμένα.
ΓΑΝΤΑΚΙΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!!! 

 ΠΑΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!!!


 Α!ΚΙ ΑΥΤΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΣΑΚΟΥΛΑ!!!


 ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ!!! ... ΣΑΝ ΠΟΛΛΑ ΜΑΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ !!!
 ΜΑ ΤΙ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ;
 Ε! ΚΑΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΗΚΑΤΕ;  
 

Στη συνέχεια, ο γεωπόνος του Δήμου μίλησε στους μαθητές για τα φυτά που φύονται στους ιστορικούς Κήπους της πόλης μας, αφού  η έκταση των «Κήπων»  όσο και τα κτίρια της Αγγλικής Εταιρείας έχουν κηρυχθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού ιστορικά διατηρητέα μνημεία. 
Κάποια από τα είδη που παρατηρήσαμε είναι τα εξής:
δάφνη. πεύκο, ευκάλυπτος, καρυδιά, συκιά, λιγούστρο, κυπαρίσσι, πλάτανος, φοίνικας, σπάρτο και χαμομήλι. 


Τέλος, το Γ1΄αντιπροσώπευσε το Σχολείο μας και επισκεφθήκε το Δήμαρχο κ. Ντασιώτη Γεώργιο, στο γραφείο του. Ο Δήμαρχος υποδέχθηκε τα παιδιά με ιδιαίτερη χαρά. 
Τα παιδιά  αφού τον ευχαρίστησαν για την σημερινή κοινή μας δράση, ως ενεργοί πολίτες, με επιστολή τους, ζήτησαν τη δημιουργία Δημοτικής Βιβλιοθήκης μέσα στο χώρο των Κήπων και την κατασκευή δύο πέργκολων με τραπεζοκαθίσματα στο Σχολείο μας για σκιά.
Ο κ. Ντασιώτης υποσχέθηκε στα παιδιά ότι θα ασχοληθεί με τα αιτήματα των μικρών πολιτών και τα συνεχάρη για τις δράσεις τους.
ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 
ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ!!!
 ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ Κ. ΔΗΜΑΡΧΕ!!!
 ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΩΡΑ !!! 
ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΑ ΦΑΤΣΑΚΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΑΣ!!!
 ΑΚΟΥΜΕ !!! 
ΜΑΛΛΟΝ Ή ...  ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ

 ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
 ΑΛΛΑ ... ΤΩΡΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ!

  Η ΔΑΣΚΑΛΑ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ Γ1΄(ΑΠΑΙΧΤΟ ΤΜΗΜΑ!!!)
ΚΙΤΣΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ